Onderzoek naar ontvoeringspogingen in Vilvoorde

Het parket van Halle-Vilvoorde onderzoekt verschillende mogelijke pogingen om minderjarige meisjes te ontvoeren in de regio Vilvoorde-Machelen.

Woensdag kwam bij de politie van Vilvoorde-Machelen (Vima) een klacht binnen van een 12-jarig meisje. Zij verklaarde dat ze omstreeks 7.45 uur op de bus wachtte op het kruispunt van de Kluitingsstraat en de Damstraat in Vilvoorde, toen ze door een man vanuit een voertuig werd aangesproken die haar tweemaal vroeg om in te stappen.

Het meisje weigerde en ging naar huis om de feiten aan haar moeder te vertellen.

Over het voertuig en de man zelf zijn er geen gegevens bekend, er zijn ook geen getuigen van de feiten. Het meisje wordt nog op een later tijdstip verhoord door de politie.

Bij de politie van Vilvoorde-Machelen kwamen vorige maand nog verschillende klachten binnen over mogelijke pogingen tot ontvoering in Machelen.

In deze dossiers verklaarden de minderjarige slachtoffers, allemaal uit dezelfde schoolklas, dat ze o.a. tijdens het voetballen en op weg naar huis, verdacht uitziende camionetten en personen hebben gezien.

ā€˜Uit de eerste vaststellingen blijkt nergens dat deze minderjarigen werden aangesproken door de verdachte personen of dat er een begin van uitvoering is geweest waardoor men zou kunnen spreken van een effectieve poging tot ontvoeringā€™, aldus het parket. ā€˜Ook hier zijn er geen getuigen en heeft men geen verdere gegevens over de voertuigen.ā€™

Het parket neemt de klachten niettemin ernstig. De politie van Vilvoorde-Machelen is via zijn wijkagenten een informatieronde gestart bij de scholen om het lopende onderzoek te duiden en om eventueel bijkomende informatie te bekomen.

De politie verhoogt de waakzaamheid en gaat ook meer patrouilleren.