Kinderen leren fietsen op twee wielen

Een twintigtal kinderen nam op woensdag 4 juni in de sportschuur van Wolvertem deel aan ‘Kijk, ik fiets!’, een project waarbij kinderen van vier tot zes jaar leren fietsen op twee wielen.

De sportdienst Meise organiseerde de actie in samenwerking met de sportregio Noord-West. “Leren fietsen op twee wielen is voor heel wat kinderen een complexe aangelegenheid”, zegt sportfunctionaris Dany Geysels. “Sommigen fietsen al na een paar minuten, anderen doen er iets langer over.   Met deze actie geven wij jaarlijks de ouders een duwtje in de rug. Zowat de helft kon na 2 uren zelfstandig fietsen. De anderen zullen eerstdaags wel snel volgen.” Elk kind ontving na afloop nog een fietsdiploma, een fluovestje, een drankje en koekje en nuttige tips in een stripvorm. Een ervaren lesgever leidde alles in goede banen en gaf nuttige tips aan de kinderen en ouders.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise