Minister Geens bezoekt kinderdagverblijf

Federaal minister van Financiën Koen Geens (CD&V) heeft gisteren het kinderdagverblijf ‘In de Wolken’, een zelfstandige crèche in de Haesendonckstraat bezocht.

‘In de Wolken’ is een van de vele kleinere crèches in Vilvoorde dat naast de grotere kinderdagverblijven zorgt voor een breed aanbod aan kinderopvang. Ze ontvangen 17 kinderen. Minister Geens bereikte onlangs een akkoord met de beroepsfederaties van de zelfstandige onthaalouders over de fiscale aftrek van hun beroepskosten.

‘Dit akkoord werd zeer positief onthaald in de sector. Het nieuwe systeem vereenvoudigt de toepassing van de beroepskosten en behandelt alle zelfstandige onthaalouders op een zelfde manier’, luidt het.

De minister besprak er samen met de verantwoordelijken van de crèche en in aanwezigheid van Vilvoords CD&V-fractieleider Peter Van Kemseke en Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy het nieuwe decreet over kinderopvang.

Concreet was de nieuwe regeling een doorslaggevende stimulans voor de initiatiefnemers van het kinderdagverblijf om verder te gaan met de crèche.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise