Lombeek verliest Robert Van der Cruys (75)

In Sint-Katherina-Lombeek overleed op maandag 2 januari volksfiguur en auteur Robert Van der Cruys. Hij werd 75. De crematie gebeurde in beperkte kring. Op zondag 15 januari om 11 uur houdt de familie een hommage aan Robert  in CC De Ploter.

Van der Cruys was oud-kajottersleider en stichter-voorzitter van de omnisportvereniging Het Velooke. Professioneel had hij tot aan zijn pensioen het keukenbedrijf Coordisan op de Ninoofsesteenweg in Dilbeek.

De laatste tien jaar maakte hij vooral werk van zijn passie voor de Lombeekse dorpsgeschiedenis en het Loemekse dialect. Die passie vertaalde hij in de boeken ‚ÄúEjje mau verstuin‚ÄĚ (2009), ‚ÄúWauzze joeng zejje gau‚ÄĚ (2013) en ‚ÄúDe Koekdoe√ęs‚ÄĚ (2014) en met weetjes en cursiefjes op de sappige website www.waterlo.be (Wambeek-Ternat-Lombeek).

Hij schreef in 2009 ook een boek over het Duitse plekje Poltersdorf, dat hij als zijn tweede thuis beschouwde. Hij verbouwde er druiven en maakte wijn.