Santé en gelukkig nieuwjaar! (+ foto’s)

Zaterdagavond vierde Merchtem het nieuwe jaar met een gezellige drink, een optreden en  vuurwerk. Honderden mensen die mekaar een gelukkig nieuwjaar wensen, twee uur lang gratis drankjes, een optreden van de Magnet Party Coverband, vuurwerk en een nieuwjaarsparty, ziedaar de ingrediënten van een feestgemeente in actie.

Je kon het al van aan de kerk ruiken: de Varkensmarkt was ingepalmd door stalletjes met hartige hapjes en even hartige drankjes. Verschillende verenigingen zien in de nieuwjaarshappening een goede gelegenheid om de clubkas wat te spijzen. De gemeente deed daar gratis drank, muziek en vuurwerk bovenop. Schepenen en gemeenteraadslieden staken de handen uit de mouwen om het belangrijkste werk van barmartigheid te beoefenen: de dorstigen laven.

Voor wie het amusementsgehalte iets hoger zoekt is er op zondag 22 januari nog een gratis nieuwjaarsconcert in de O.LV-ter-Noodt kerk. Symfonieorkest ‘De Lier’ onder leiding van dirigent Rik Ghesquière brengt een repertorium gaande van klassiek tot hedendaags. Gitaartrio Los del Trè zorgt voor een zuiders muzikaal tintje. Aanvang van het concert om 17 uur, de toegang is gratis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk