Zwembad van Ternat 16 maanden dicht

Het zwembad van Ternat sloot zondagmiddag de deuren voor 16 maanden. Het gemeentelijke sportcentrum ondergaat een grondige renovatie.

De verantwoordelijke van het sportcentrum, Kris Bruylandt, schepen Jozef Borremans (LVB) en heel wat enthousiaste bezoekers maakten er voor de laatste keer een toffe voormiddag van.

Vandaag al wordt het zwembad al volledig leeggepompt en na Nieuwjaar starten de renovatiewerken. De zwemhal wordt volledig gestript.

In en rond het zwembad komen een nieuwe vloer, een bijgebouw voor de redders, volledig hoog isolerende ruiten en nieuwe kleedkamers. De verwarming- en zuiveringsinstallatie wordt voor 60 procent gerecupereerd.

“Ik en mijn echtgenote komen hier regelmatig onze baantjes trekken. Zo deed ik er deze week nog eens 50‚ÄĚ, zegt schepen Jozef Borremans.

‚ÄúVandaag was het eerder spelen met de kleinkinderen. Nu moeten we uitwijken naar Liedekerke, Dilbeek of Asse. Natuurlijk gaan we na de werken een fantastisch mooi zwembad krijgen, want er moest effectief toch wat gebeuren. Waren we al maar 16 maanden verder.‚ÄĚ

De renovatie aan het sportcentrum van Ternat gaat 5,3 miljoen euro kosten. De werkzaamheden zouden eerder al in september van start gaan, maar om budgettaire redenen werden de omgevingswerken uiteindelijk uit het bestek geschrapt.