Nieuwe speeltuin in de Kruidenlaan

In de Kruidenlaan in Sint-Katherina-Lombeek werd een gloednieuwe speeltuin in gebruik genomen.

De buurtbewoners kregen inspraak in de ontwerpfase. Zowel de buurtbewoners, de kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar van Droomgaard Dahlialaan en De Kiem Lombeek mochten kiezen uit vijf ontwerpen die op basis van hun wensen werden opgemaakt.

Klik op foto om te vergroten
Klik op foto om te vergroten

De bestaande heuvel in het midden van een plein werd geïntegreerd in het ontwerp. In de heuvel zit een rioolbuis verwerkt die kan gebruikt worden om door te klauteren.

Op de heuvel staan een taludglijbaan en het vertrekpunt voor de kabelbaan. Verder staan er in de speeltuin een balanceerbrug, een draaibalk, een duikelrek, een wip en een vogelnestschommel.

Ouders en grootouders kunnen de hele zomer met hun (klein)kinderen komen spelen op de gloednieuwe speeltoestellen in de Kruidenlaan.

De speeltoestellen zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar, maar ook de kleinsten kunnen samen met de (groot)ouders schommelen. Ook tieners zijn welkom in de Kruidenlaan.

De speeltuin is tijdens de zomermaanden (1 april tot 30 september) toegankelijk van 8 tot 22 uur, tijdens de donkere maanden (1 oktober tot 31 maart) is dat van 8 tot 20 uur.