Midwinter Lombeek is er klaar voor

Midwinter Lombeek is zo goed als klaar voor haar zevende editie op zaterdag 6 februari. Hoofdschotel van dit ééndagsfestival in de dorpskern van Sint-Katherina-Lombeek wordt de tribute-band Abba4U.

Andere namen zijn de plaatselijke band The Fortunate Few, de Assese covergroep Bump, DJ Touchez en de Metropolitans.

Een speciale blikvanger wordt ook de Kathedraal, de nieuwste tent van Tim PLatteau die zeven jaar geleden al de Skyshelter ontwikkelde voor Midwinter. De Kathedraal komt in de plaats van de champagnetent.

Ook het concept van de Midwinter-restaurateurs staat er terug. Kris vander Cammen van NoNon, zopas goed voor een vermelding in de Michelingids, zorgt voor een primeur met zijn zelfgemaakte curry-worst.

Midwinter Lombeek zamelde de afgelopen zes jaar liefst 100.000 euro in voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne. De eerste vijf edities brachten samen al 87.500 euro in het laadje en daar werd in 2015 nog eens 12.500 euro bovenop gedaan.

Het geld wordt gebruikt voor het wetenschappelijk onderzoek dat professor Nathalie Goemans van de Leuvense universiteit doet naar deze erfelijke ziekte. Midwinter Lombeek haalde vorig jaar ook 15.565 euro op via priv√©-sponsors en het initiatief is dit jaar ook de nationale laureaat van de Koning Boudewijnstichting in de projectgroep ‚ÄėBuurten op den Buiten‚Äô.

De vlag hangt in de mast, de opbouw is begonnen, het aftellen kan van start gaan! Tel mee af ! : https://www.facebook.com/midwinterlombeek.be/app/202746096443643/

Geplaatst door Midwinter Lombeek op woensdag 3 februari 2016