Skaters in de wolken met skatepark Ternat (+ foto's)

Op de sport- en jeugdsite van Ternat werd vrijdagavond onder grote belangstelling het gemeentelijke skatepark van Ternat ingehuldigd.

De vraag naar een volwaardig (betonnen) skatepark leefde al enkele jaren, maar het was de petitie van Kobe (12) en René (11) die de toen nieuwbakken schepen van Jeugd Kathleen Platteau (LVB) overtuigde dat er bij de jeugd een groot draagvlak was naar dergelijke infrastructuur.

Er werden verschillende pistes onderzocht voor mogelijke locaties. Het terrein van Sparta Den Bos, dat eigendom is van de gemeente, leek lange tijd een favoriet, maar de buurt was niet bepaald enthousiast.

Uiteindelijk werd beslist om het skatepark aan het jeugdhuis Puls aan te leggen. ‘Vooral de sociale controle, de veilige toegang en het feit dat de grond onze eigendom is, speelden daarbij een rol’, zegt Platteau.

‘Er werd een skateploeg samengesteld van een vijftiental skaters om het dossier te begeleiden, want ik wilde zeker geen skatepark te bouwen waarvan achteraf zou blijken dat het toch niet in de smaak valt.’

De klus werd uitbesteed aan Concrete Dreams uit Kortrijk, een 100 procent skateboard-bedrijf, gerund door en voor skaters.

‘De skateploeg maakte uiteindelijk de keuze uit drie ontwerpen. Tijdens de bouw gebeurden nog verschillende aanpassingen op advies van de skaters. Dan ging het vooral over hoeken en draaicirkels.’

Kobe en René kregen de eer om het skatepark, dat 70.000 euro heeft gekost, mee in te huldigen. ‘We zijn ongelooflijk blij met dit skatepark. Of het is goedgekeurd? Meer dan goedgekeurd’, aldus de jonge snaken die als dank schepen Platteau en Katrien Segers van de jeugddienst bedachten met een cadeautje.

Samen met de skateploeg wordt ook nog werk gemaakt van een huishoudelijk reglement.