Asbestafval in Chrysantenlaan wordt zaterdag opgeruimd

In de Chrysantenlaan, in de wijk Cantillon in Ternat, start erkend asbestverwijderaar De Meuter morgenvroeg (zaterdag) om 7 uur met de eerste fase van de opruiming van de schade na de brand van afgelopen dinsdag van een tuinhuis.

Het tuinhuis was afgewerkt met asbestplaten. De brandweer kon het vuur vrij vlug doven, maar de golfplaten waren door de hitte ‘ontploft’ en kwamen bij de buren in de tuinen terecht.

De brandweer vroeg dan ook beschermende maatregelen omdat het ging om oude golfplaten die asbest bevatten.

Milieuambtenaar Jurgen Thiebaut liet een bodemsaneringsdeskundige onmiddellijk een risicoanalyse maken. Een deel van het openbaar domein werd afgesloten omdat er kleine stukjes verzel van de platen werden teruggevonden.

Ook de bewoners van de aanpalende tuinen kregen het bevel hun tuin tot nader order niet meer te betreden. De nodige veiligheidsmaatregelen werden getroffen om zeker uit te sluiten dat de bewoners stukjes asbest mee in de woning nemen met schoenen of laarzen.

De Meuter start morgen met een ploeg van acht man met de opruiming, met inachtneming van de veiligheidsregels. Het handmatig verwijderen en opzuigen duurt de ganse dag. Alle bewoners werden geïnformeerd over de opruiming.