Topeditie voor jaarmarkt Ternat (+ foto's)

De Strafste Gemeente, zeg maar het jaarmarktcomité van Ternat, genoot zaterdag van het strafste nazomertje in eeuwen op de derde zaterdag van oktober.

Het was dus in het ganse centrum van Ternat nog meer op de koppen lopen dan andere jaren.

Nieuw dit jaar was het Bal Populaire op vrijdagavond in de tent, een bal dat in de plaats kwam van het brunchconcert op zondag.

Met de ConcertBand Steenhuffel en GĂŒnther Neefs was succes gegarandeerd. Zeshonderd mensen genoten van de muziek en de catering, voor deze gelegenheid verzorgd door het team van De Waerboom, onder leiding van Herman Coppens himself.

Op zaterdagochtend zat er alweer meer dan duizend man in de tent voor het gesmaakte jaarmarktontbijt.

Een uitschieter bij de speciale activiteiten was zonder twijfel de defilé van historische paardenkoetsen van de Belgian Drivers Association (BDA).

En hoewel de dierenprijskampen het al tien jaar bijzonder moeilijk hebben op de jaarmarkten in de regio, blijft Ternat er toch in geloven. Met Luc François heeft Ternat nog één kweker van Brabantse trekpaarden en hij kreeg daarvoor een speciale aanmoedigingsprijs.

In de tent blijft het jaarlijkse optreden van Willy Sommers een onverslijtbaar succesnummer. ‘Het contract voor volgend jaar is bij deze al getekend’, wuifde voorzitter Filip De keersmaecker de zanger uit Lennik uit.

Als Filip eenzelfde contract met de weergoden zou kunnen afsluiten, hij zou geen seconde twijfelen.