Ternatse beken kritiek na hevige regenval (+ foto's)

De hevige regenval van de voorbije dagen zorgde er gisteravond voor dat enkele beken in Ternat kritiek kritiek hoog stonden.

Milieuambtenaar Jurgen Thiebaut kreeg telefoon van een verontruste buurtbewoner van de Driesweg uit Ternat. De Hunselbeek had blijkbaar haar alarmpeil bereikt waardoor de buurt schrik had voor eventuele wateroverlast de komende uren.

Verschillende beken werden de hele avond bewaakt. Vooral de Hunselbeek aan de Driesweg-Meerstraat en de Steenvoordebeek aan de Verkensmeerstraat waren op een bepaald ogenblik kritiek en nauwlettend op te volgen.

Omdat vanaf 22 uur de regen verminderde, werd de controle gestopt. Bij een nacontrole donderdagochtend werd vastgesteld dat het peil op de kritieke plaatsen serieus gezakt was.

(Foto’s: Jurgen Thiebaut)