Politie Tarl waarschuwt voor knuffeltruc

In Ternat werden verschillende mensen de voorbije dagen het slachtoffer van de ‘knuffeltruc’ waarbij vreemdelingen vrouwen bestelen.

Een eerste geval was er vorige zaterdag in de Peter Benoitstraat. Er stopte een voertuig met vreemde nummerplaten en een vrouw sprak een andere vrouw aan met de vraag of er een ziekenhuis in de buurt was.

De vrouw begaf zich naar het voertuig om de weg uit te leggen. De vreemde vrouw wilde haar hiervoor bedanken met een halsketting. Terwijl ze de halsketting om de hals van het slachtoffer deed werd de eigen halsketting van het slachtoffer door de verdachte vrouw gestolen.

Toen het voertuig tegen hoge snelheid wegreed besefte het slachtoffer dat ze bestolen werd.

Aan de Dreef werd zondagvoormiddag een vrouw aangesproken door twee meisjes van vreemde origine. Ze vroegen het slachtoffer een petitie te tekenen wat ze in eerste instantie weigerde.

De meisjes volgden het slachtoffer tot aan de toegangsdeur van haar appartementsgebouw waar ze haar omhelsden. Op hetzelfde moment werd haar portefeuille uit haar handtas gestolen. De verdachten namen de vlucht.

De politie TARL waarschuwt voor verdachte personen die vragen om petities te ondertekenen, de weg vragen en dergelijke. Er wordt ook gevraagd dat burgers verdachte personen of voertuigen onmiddellijk melden aan het noodnummer 101.