Moretteberg anderhalf uur versperd door afgebroken tak (+ foto's)

De Edingsesteenweg (N285) in Asse was woensdagvoormiddag anderhalf uur volledig onderbroken. Ter hoogte van de Moretteberg was een zware tak van een grote eik afgebroken. Die versperde de hele steenweg. Op het moment dat de boom viel was er gelukkig geen verkeer.

De brandweer van Asse moest uitrukken met de kettingzaag en de ladderwagen en had ruim drie kwartier werk om de takken te verzagen. Werklieden van de gemeente Asse kwamen rond de middag met de vrachtwagen om het hout op te ruimen.

Het verkeer op de N285 vanuit Asse zat volledig vast. Op het Ternatse verlengde van de gewestweg, de Assesteenweg, viel de hinder mee omdat het verkeer via de rotonde onmiddellijk weer kon wegrijden.

De afgebroken tak was van een eik van het domein van de in februari overleden oud-notaris André De Ryck. De bomen in dit domein zijn al langer een gevaar voor de omgeving. De bomen zijn er erg hoog en heel wat takken hangen over de steenweg. De brandweer moet jaarlijks wel een paar keer uitrukken om op die plaats afgebroken takken op te ruimen.

Topartikels bij Goeiedag.be