FOTO'S: MidWinter viert smakelijk lustrum

Het winterse dorpsfeest MidWinter Lombeek vond zaterdag, na twee barkoude edities, opnieuw plaats onder normale temperaturen.

Een succesvolle aanwinst, tussen de jeugdige middagaffiche en het oudere dansgeweld ’s avonds, bleken de eetstandjes waar de bekende Ternatse toprestaurateurs hun kookkunsten ten dienste stelden van het goede doel.

De restaurants Conviva, De Voet van Keizer Karel, Pagliacci, De Wijze Expressie, Het Fornuis, Eetkroeg Manu , frituur Loemek, Bakkerij Heidi en als nachtelijke kers op de taart topchef Thomas Locus van Bistro Margaux, brachten MidWinter meteen een belangrijke meerwaarde.

MidWinter Lombeek bracht de voorbije vier edities samen al 75.000 euro op voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne, een zeldzame spierziekte.

Daar komt dit jaar ongetwijfeld een mooi bedrag bij. Professor Nathalie Goeman van het UZ Gasthuisberg leidt met succes het onderzoek naar deze ziekte.

Op het podium kwam zij, samen met de nu 15-jarige Duchenne-patiënt Tibo uit Sint-Katherina-Lombeek, de organisatoren en het publiek bedanken.