Voet- en fietspaden GEN-brug Assesteenweg worden hersteld

Langs de Assesteenweg (N285) in Ternat, ter hoogte van de GEN-werken (omgeving spoorwegbrug-containerpark), starten maandag 13 januari de definitieve herstellingswerken van de voet- en fietspaden.

De werken verlopen in twee fasen. In de eerste fase wordt anderhalve week gewerkt aan de voetpaden en fietspaden aan de zijde van het containerpark (richting Eizeringen).

Het containerpark blijft tijdens de openingsuren steeds bereikbaar.

In de tweede fase wordt gedurende drie weken gewerkt richting centrum Ternat. Het verkeer zal dan worden gestuurd via extra verkeerslichten. Die houden rekening met langere rijtijden in de richting van de hoofdverkeersstroom (dus ’s ochtends en ‘s avonds verschillend).

De werken starten dagelijks om 7 uur ’s morgens en stoppen elke dag om 15.30 uur, waarbij de signalisatie zal worden weggehaald en de extra verkeerslichten op non-actief worden geplaatst. Ook tijdens weekends blijft de weg volledig vrij.

De plaatselijke snelheid wordt tot 30 km/uur teruggebracht. Het containerpark en depot blijven steeds bereikbaar.

Wel kan er beperkte hinder zijn tussen 14 uur (opening containerpark) en 15.30 uur tijdens het weghalen van de signalisatie. Bij het verlaten van het depot moeten de voertuigen ofwel de stroom volgen, ofwel wachten tot de tegengestelde richting zijn weg kan vervolgen.