Rock Ternat vanaf 2014 drie weken vroeger

Rock Ternat, het najaarsrockfestival dat komend weekend plaatsvindt, verhuist vanaf volgend jaar naar september. In 2014 heeft het festival plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 september. Ook in 2015 en 2016 zal het festival in september plaatsvinden.

De geruchten over een mogelijke datumverhuis voor Rock Ternat deden al enkele maanden de ronde. ‘We praatten daar inderdaad al langer over’, zegt woordvoerder Amauray Van de Zande. ‘In samenspraak met onze vele partners – de weide-eigenaars, gemeente, politie, sponsors, bookers – hebben we beslist om ervoor te gaan.’

‘We sluiten beter aan op het einde van het festivalseizoen, waar onze huidige datum eigenlijk al in het clubseizoen valt. Vooral onze mediasponsors en de agenten die boekingen van de artiesten verzorgen vinden het interessanter om drie weken naar voor te schuiven. Naar de groepen toe is dat zeker een troef.’

Vlotte opbouw

Rock Ternat 2013 heeft komend weekend, vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober, plaats met onder andere Daan, Axelle Red, Arno, Black Box Revelation, The opposites. De

De opbouw verloopt zeer vlot. ‘Het terrein ligt droog, we hebben een grote ploeg vrijwilligers en iedereen is goedgezind. Laat ons hopen dat alles op wieltjes blijft lopen’, aldus Van de Zande.

Nieuw dit jaar is dat ook de cruciale kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels op groot scherm meepikken in de festivaltent van Rock Ternat. Het festival opent dit jaar zijn deuren extra vroeg om dit mogelijk te maken.

Er zijn nog steeds festivaltickets beschikbaar voor beide festivaldagen.