248 km per uur = 5 jaar rijverbod

Op sinterklaasdag 2016 scheurde de 22-jarige M.C. uit Jette met een opgedreven Audi A7 tegen snelheden tot 248 km/u over de Ring in Ruisbroek en Sint-Pieters-Leeuw. De snelheidsduivel nam zijn rit op met een GoPro camera en plaatste de beelden nadien op Facebook. Na onderzoek heeft het parket van Halle-Vilvoorde de jongeman voor de politierechtbank van Halle gedagvaard.

De politierechtbank heeft de man gisteren veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers en hem een maximum rijverbod van 5 jaar opgelegd. Hij dient ook theoretische en psychologische examens af te leggen.

De firma van de vader van de jongeman (op wiens naam de wagen was ingeschreven) werd veroordeeld tot een geldboete van 1.000 euro. De wagen werd verbeurd verklaard.