Vluchtende inbrekers gevat na inbraak in firma

In Sint-Pieters-Leeuw werden afgelopen nacht drie mannen gearresteerd bij een inbraak in een firma in Sint-Pieters-Leeuw.

De drie – 22, 23 en 37 jaar – maakten gebruik van een zelfgefabriceerde ladder om op het dak van een bijgebouw te klimmen, waar ze een dakkoepel van het magazijn open braken. Het alarm ging niet meteen af en er werden verschillende zakken gevuld met onder andere portefeuilles en handtassen.

Toen het alarm afging, werden 9 gevulde zakken achtergelaten in het magazijn en nog eens 14 grote gevulde zakken op het dak. Het is nog niet duidelijk of de dieven erin slaagden enkele zakken buit mee te nemen.

De verdachten vluchtten met een camionette richting Vorst. De politie zette de achtervolging in, waarna drie daders uit het voertuig sprongen.

‘Terwijl de agenten hen achterna liepen, reed de camionette weg, dus er moet nog minstens 1 verdachte in het voertuig gezeten hebben’, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. ‘De drie vluchtende verdachten konden gearresteerd worden. Zij werden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde en worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel.’

Het parket vraagt hun aanhouding voor diefstal met braak . De zakken die werden achtergelaten bevatten goederen ter waarde van ruim 80.000 euro. De firma heeft de goederen kunnen terugnemen voor verkoop.