Herstellingswerken aan Ninoofsesteenweg

In januari start het AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) met herstellingswerken aan de Ninoofsesteenweg in Roosdaal. De weg werd anderhalf jaar geleden helemaal heraangelegd over een afstand van bijna twee kilometer. Ter hoogte van de zaak Autokruispunt ontstonden toen moeilijkheden met een keermuur uit kasseien voor de beek die er onder de weg loopt. De keermuur werd hersteld en een talud tegen de rijweg aangebracht.

Vandaag stelt men vast dat er op die plek verzakkingen zijn die aan herstelling toe zijn. Dat heeft te maken met een waterzieke ondergrond. Vanaf januari zal het AWV herstellingswerken aan het talud uitvoeren. Onder de rijweg worden een aantal palen geplaatst om de weg te onderstutten.

Om die werken te kunnen uitvoeren, zal het verkeer ter hoogte van de werfzone in beide richtingen maar over één rijstrook moeten rijden. De werken zouden tot eind april kunnen duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Topartikels editie Ninove-Dender