BREAKING : Christine Hemerijckx geeft fakkel door in Roosdaal

Het komt voor vele Roosdalenaren waarschijnlijk als een donderslag bij heldere hemel: Christine Hemerijck – 12 jaar lang burgemeester van Roosdaal en 18 jaar in de politiek – zal op 14 oktober niet meer op de CD&V-lijst staan. Zij geeft de fakkel door aan schepen Wim Goossens die de lijst zal trekken.

Hemerijckx neemt deze beslissing om persoonlijke redenen. “Met onze huidige ploeg is het boeiend samenwerken en hebben we nog een spannend en intensief jaar voor de boeg, maar daarna is het opnieuw tijd om het vertrouwen van de kiezer te krijgen. Ik wens hen dan ook te danken voor het verleden en succes toe te wensen in wat komen zal. Ik blijf mijn vertrouwen stellen in deze stevige CD&V-ploeg”.

Schepen Goossens startte zijn politieke loopbaan in 1994 en was sindsdien onafgebroken schepen: “De afgelopen legislatuur was ik eerste schepen en nam in verlofperiodes regelmatig al het mandaat van waarnemend burgemeester waar. Ik dank Christine Hemerijckx voor de uitstekende samenwerking.”

Voorzitter Yves Bastaerts (CD&V): “We willen Christine danken voor haar onophoudelijke inzet voor de partij en de gemeente en respecteren haar beslissing om te stoppen met actieve politiek. We wensen haar nog een mooie en geëngageerde toekomst”

Topartikels editie Ninove-Dender