Cannabisplantage ontdekt

De brandweer heeft in een huis langs de Ninoofsesteenweg in Roosdaal een cannabisplantage ontdekt.

 
Maandagavond werden de hulpdiensten rond 21 uur verwittigd omdat er brand was uitgebroken in een woning langs de N8, ter hoogte van het kruispunt met de Tenzuivenenstraat in Roosdaal. De brandweermannen van de zones Vlaams-Brabant West en Zuid Oost-Vlaanderen snelden ter plaatse. Daar merkten de brandweermannen en politieagenten een sterke cannabisgeur op.

Volgens het parket Halle-Vilvoorde werd er zeer omzichtig te werk gegaan, omdat veel plantages uitgerust zijn met zogenaamde booby traps. Uiteindelijk vonden de brandweermannen in de woning een plantage van zo’n 300 wietplanten terug. Het ging om een professionele plantage.

Het parket opende een onderzoek naar de verdachten. Het labo kwam ook ter plaatse om sporen te zoeken. Nadien moest de Civiele Bescherming uit Liedekerke samen met de lokale politie de hele plantage ontmantelen.

 

Topartikels editie Ninove-Dender
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!