Vergeten recepten gebundeld in "50 smaken grijs"

Bewoners en medewerkers van het woonzorgcentrum Oase stelden een kookboek samen met als titel “50 smaken grijs”. Het werd donderdag voorgesteld tijdens een dessertmiddag met dezelfde naam in het OCMW-rustoord.

 

Sinds enkele jaren krijgt de bewoner een bewuste plaats in het centrum. Een interne werkgroep die zich buigt over de kwaliteit van wonen en leven van bewoners met dementie wilde het levensverhaal en het talent van alle bewoners in de kijker stellen.

 

Men kwam snel uit bij voeding. “Eten brengt immers mensen samen, is er om van te genieten, fijn om erover te praten en om naar uit te kijken”, zegt directeur Geert Geeroms.

 

“Bewoners, familie en personeel werden samengebracht om verloren gerechten van onder het stof te halen, herinneringen uit de keuken van weleer op te roepen en de zin in al dat lekkers aan te wakkeren. Het resultaat is het kookboek “50 smaken grijs” geworden, waarin 50 gerechten van de bewoners gebundeld werden en dat op 500 exemplaren werd gedrukt.

 

Het woonzorgcentrum hoopt dat die vergeten recepten opnieuw zullen worden bereid. Het boek kost 10 euro en de opbrengst zal terugvloeien naar de werking in het centrum voor mensen met dementie. Het tijdstip van de voorstelling van het boek is niet toevallig gekozen. Het valt samen met de Ouderenweek en de Week van de Smaak.

Topartikels editie Ninove-Dender
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk