Merchtem is met Krav Maga een vechtsport rijker

Judo en karate in de sporthal dat is niet nieuw maar nu is daar sinds september ook Krav Maga bijgekomen. Initiatiefnemers zijn Jef Vrijders en Wouter Verhasselt. Zij beoefenen al vele jaren Krav Maga en behaalden beiden het instructeursdiploma bij KMTC (Krav Maga Training Centrum) en zij staan in voor de trainingen. Zij deden dat eerst samen in Aalst, maar korter bij de deur kan ook leuk zijn. Dat denken zij niet alleen want gewoon iedereen is welkom.

Krav Maga is de Hebreeuwse benaming voor contactgevecht en is een methode die oorspronkelijk ontwikkeld werd voor de Israëlische veiligheidsdiensten. Hiervoor werd over het muurtje gekeken want tal van technieken zijn afkomstig van andere disciplines. De methode werd ook aangepast voor gebruik door burgers in het dagelijkse leven.

Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem dat gekenmerkt wordt door zijn eenvoud: natuurlijke technieken die makkelijk aan te leren zijn zodat om het even wie, jong of oud, man of vrouw, het succesvol kan toepassen. Het is daarom een ideaal systeem voor wie op korte tijd een effectieve zelfverdedigingsmethode wil aanleren.

Naast de eenvoud in technieken vindt men bij Krav Maga ook een specifieke training terug die de realiteit van een gevecht benadert. Bij de traditionele gevechtssporten traint men op een veilige locatie: op de tatami, met een partner die men goed kent, … Ook bij Krav Maga zijn de meeste trainingen uiteraard op de tatami, maar worden de technieken ook toegepast in een huis, op trappen, steegjes, bus, enz.

Daarnaast moet men ook in staat zijn om de technieken, aangeleerd op training, toe te passen onder druk (stresstraining): fysieke vermoeidheid, verschillende aanvallers, (verbaal) agressieve aanvaller e.a.

Krav Maga Merchtem is er nu elke zaterdagavond in de dojo in de sporthal (19.30 tot 21.30 uur). Iedereen vanaf 16 jaar is welkom om te komen meetrainen, man of vrouw, ervaren (gevecht-)sporter of niet ervaren sporter, jong of oud. 

Krav Maga Merchtem is onderdeel van vzw KMTC (www.kmtc.be) met trainingslocaties vooral in Oost- en West-Vlaanderen. En sinds kort dus ook één in Merchtem. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be