Nieuwe afvalzakken voor restafval en gft vanaf 1 januari

Ook Grimbergen kiest volgend jaar voor de unizak. Dat zijn de uniforme zakken van intercommunale Intradura voor de ophaling van restafval, pmd en gft.

Met de unizak gebruikt Grimbergen straks dezelfde zak als in de andere gemeenten waarin Intradura actief is. Dat betekent dus dat je de zakken voor Grimbergen niet alleen in jouw vertrouwde winkel, maar ook in de verkooppunten van onze buurgemeenten kan kopen.

“Afval sorteren wordt eenvoudiger, efficiënter en vooral duurzamer”, aldus schepen van afvalbeleid, Chantal Lauwers (Vernieuwing).

De bekende rode restafvalzak wordt vervangen door een zwart exemplaar. De gft-zak behoudt zijn groen-witte kleur. Beide zakken komen in drie formaten: 60 liter, 30 liter of 15 liter. Zo kies je het juiste formaat precies op maat van jouw afvalproductie. (lees verder onder de foto)

Voor de pmd-zak verandert er niets. De blauwe zak was in Grimbergen al eentje van Intradura en blijft dus gewoon in gebruik.

Wat met jouw huidige zakken? Er wordt een overgangsperiode van 6 maanden voorzien. Als je nog gemeentelijke restafval- of gft-zakken hebt liggen, dan kan je die gewoon opgebruiken. Je mag ze dus blijven aanbieden op de dag van de ophaling, Intradura neemt ze mee. Heb je na de overgangsperiode nog oude zakken in je bezit, dan kunnen die sowieso ingeruild worden.

Een andere wijziging in het gemeentelijke afvalbeleid betreft het beheer van het gemeentelijke recyclagepark. Dat is vanaf 1 januari 2024 ook volledig in handen van Intradura. “Voor onze inwoners verandert er niets: de bestaande tarieven en de openingsuren blijven behouden. Een afspraak maken is wel nog steeds noodzakelijk en kan via de website https://intradura.mijnrecyclagepark.be of telefonisch op 02 334 17 40. Ook het recyclagepark in Koningslo blijft tot nader order toegankelijk voor de Grimbergenaar. Reserveren voor een bezoekje daar kan via https://incovo.mijnrecyclagepark.be of telefonisch op 02 255 94 70”, besluit de schepen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise