Kaatsclub Herleving Brussegem blijft in Nationale 2

Ze hadden hun lot niet meer in eigen handen maar zondagavond mochten ze in Brussegem toch een vreugdedansje maken omdat de degradatie op de valreep werd vermeden. Herleving, dat gans het seizoen in de onderste regionen vertoefde, verloor op zaterdag de laatste competitiematch met 13-7 bij Kastel.

In Nationale 2 waren er dit seizoen drie rechtstreekse dalers. Bassily-Silly en Ninove Terjoden waren al veroordeeld, maar voor de derde zakker ging het tussen Herleving en Saint-Servais.

Zaterdagavond telden de Brussegemnaren één puntje voorsprong op de Waalse ploeg. Deze laatste had op zondag nog een thuiswedstrijd tegen Grimminge. Dat werd een nagelbijter. In het hol van de leeuw en opboksend tegen een meute fanatieke supporters hielden de Oost-Vlamingen het hoofd koel. Bij 11-9 ging het naar 12-12 en vervolgens won Grimminge het laatste spel.

Saint-Servais versierde één punt, kwam op gelijke hoogte van Brussegem maar door één meer gewonnen wedstrijd ging de reddingsboei richting Drinkeling. Dat voorzitter Johan Stevens en zijn club tevreden zijn, hoeft geen betoog! (eb)

De eindstanden van N1 tot en met N3 kunnen bekeken worden via  www.kaatsentiteitvlaanderen.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk