Ilan Van Wilder wint Ronde van Duitsland

Terwijl kopman Remco Evenepoel in de Vuelta aan de slag is liet zijn luitenant Ilan Van Wilder zich opmerken in de Ronde van Duitsland. De Opwijkenaar reed een sterke proloog en won ook de eerste rit, de eerste zege in zijn profcarrière. Dat leverde hem ook de leiderstrui op en die gaf hij niet meer uit handen. Van Wilder won dus niet alleen een rit maar boekte met de Deutschland Tour ook een eerste eindoverwinning in een rittenkoers.

De renner van Soudal Quick-Step is op zondag 3 september ook aan de slag in eigen gemeente want dan wordt een fandag georganiseerd in het Hof ten Hemelrijk. Die zondag zijn er in de voormiddag verschillende ritten mogelijk op het trainingsparcours van Ilan. In de namiddag kan men de ondertussen populaire Opwijkenaar komen groeten, met hem op de foto gaan en is er ook nog een signeersessie. Daarna vertrekt Van Wilder met de ploeg naar Canada. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk