Torenhof en Hof ter Vrijlegem laureaat Korte Keten Kop-verkiezing

De provincie Vlaams-Brabant organiseert voor de 5de keer een Korte Keten Kop-verkiezing om lokale voedselproducenten te promoten. De 6 laureaten zijn bekend en nemen het in de komende maanden in een stemmingsronde tegen elkaar op. In onze regio zijn dat Torenhof in Brussegem (fruit en groenten) en Hof ter Vrijlegem te Mollem (koolzaadproducten). Ook het publiek mag meestemmen. De start van de verkiezing valt samen met het begin van de Week van de Korte Keten. Die loopt dit jaar van 13 tot en met 21 mei.

“De Korte Keten Kop-verkiezing heeft als doel de korte keten te promoten en lokale voedselproducenten te ondersteunen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Een geldprijs is er niet aan verbonden. Het gaat om een symbolische titel die de korte-keten-producent een jaar lang mag dragen. De laureaten komen uit allerlei sectoren en liggen verspreid over de provincie.”

Tot en met 31 augustus kan men stemmen via www.bezoekdeboer.be/korteketenkop

In de loop van september maakt de provincie Vlaams-Brabant de winnaar/winnares bekend. Deze treedt in de voetsporen van Fruit en Groenten Vandersmissen-Crispel uit Pepingen (2022), Hoevevlees Van het Lindeveld (2021), Aardappelen Vanhoebroeck (2020) en Melkerhei (2019), allemaal uit Linter.​

Aan de Korte Keten Kop-verkiezing en de Week van de Korte Keten is ook de uitgave van de Krant van de Korte Keten gekoppeld. Naast interviews met de laureaten, zet chef-kok Sofie Dumont er mee haar schouders onder. Ze legt uit wat haar link is met korte keten. Daarnaast vindt men er ook recepten voor zomerse lekkernijen in en fiets- en wandeltips uit de provincie.

Meer info over de activiteiten van de Week van de Korte Ketenwww.weekvandekorteketen.be (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be