Lichtreclame legendarische Putchy Club opgedoken

Wie kent nog de legendarische Putchy Club in de Kattestraat te Merchtem? Die keert terug maar niet in de oude vorm maar wel via de neonlichtreclame die toendertijd fungeerde als richtingaanwijzer naar de trendy discotheek. Via een smalle gang dook men de dansgelegenheid binnen die zich in feite onder het podium van toenmalige zaal Concordia bevond.

Het voorbij weekend geraakte Pieter Van Kerckhove, bekend als muzikant/zanger van The Soulutions en de huidige The Tannen Baines Tree, op een feestje aan de babbel met Opwijkenaar Rudi De Ridder, iemand die hij al dertig jaar niet meer gezien had. Er werden herinneringen opgehaald uit de tijd van vroeger en zo kwam ook de Putchy Club ter sprake. “En wat bleek, Rudi had aan een werkje aan de Concordia indertijd de lichtreclame van die club overgehouden. Hij koesterde dat lichtbaken met de bedoeling dat ooit eens op te hangen,” doet Pieter het verhaal.

Pieter Van Kerckhove, Jo Abbeloos en Rudi De Ridder

“Het is er niet van gekomen en Rudi wilde het wel aan iemand schenken die er zorg kon voor dragen. Via een tussenkomst van ere-burgemeester Eddie De Block werd Jo Abbeloos gecontacteerd en die gaat nu het hebbeding zo goed mogelijk “restaureren.” Dat zal wel geen nieuwe neonverlichting worden maar Jo maakt zich sterk dat het iconisch baken weldra terug zal te zien in Merchtem op een of ander evenement. Voor alle duidelijkheid, het is niet te koop!”

“Alle dank dus aan Rudy De Ridder voor dit mooi gebaar, iemand die zich overigens weldra in Merchtem komt vestigen. Met hem zullen vele mensen die lichtreclame kunnen aanschouwen in de gemeente waar het thuis hoort.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk