OPGELET! Morgen flitsmarathon politie.

Op vrijdag 21 april slaan de Federale Wegpolitie en de Lokale Politie de handen in elkaar voor een ‘flitsmarathon’. Voor de 18e keer zal de politie gedurende 24 uur de snelheid van de weggebruikers controleren.

Verschillende lokale politiezones en de Federale Politie zullen 24 uur lang intensief snelheidscontroles uitvoeren. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Deze speedmarathon vindt op Europese schaal plaats, onder toezicht van Roadpol, het Europese netwerk van de wegpolitie.

Met deze aangekondigde actie wil de politie bestuurders vooral aansporen om trager te rijden. Het is in de eerste plaats de bedoeling ervoor te zorgen dat bestuurders het gaspedaal minder diep indrukken. Want veel bestuurders minimaliseren nog altijd de gevaren die overdreven snelheid met zich meebrengt.  

De vorige editie in oktober 2022 was teleurstellend maar liefst 4,23% van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. Er namen toen 130 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 556 controle plaatsen. Bij de editie in maart 2022 was 3,82% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding.

Topartikels bij Goeiedag.be