Wielerteam Thielemans-De Hauwere voorgesteld

Op zaterdag 4 maart werd het wielerteam Thielemans-De Hauwere vzw officieel voorgesteld in de gebouwen van Thielemans & Co op Bosbeekberg. De renners van de club reden vorig seizoen echt de pannen van het dak met liefst 46 overwinningen bij de elite zonder contract. Het zal bijzonder straf zijn als dit jaar nog beter wordt gedaan!

“Het was inderdaad een boerenjaar,” aldus Joris Mannaert namens de club. “We waren vooral dominant in de koersen in onze regio. Dikwijls stonden er twee renners van ons op het podium. Rutger Wouters spande uiteraard de kroon want hij mocht liefst 32 maal het zegegebaar maken! Hij werd daarnaast ook nog kampioen van Limburg tijdtijden. Ook Niels Vandyck en Thijs Ulens (in Merchtem) hielpen onze zegestand mee aandikken.”

Logisch dat de kern zo goed als behouden werd. Junior Jeff Wouters is nieuw net als Timmy Deboes. De anderen van het tienkoppig gezelschap zijn: Rutger Wouters, Niels Vandyck, Yenzo Coppens, Thijs Ulens, Rick Wouters, Toon Sluydts, Kurt Schrijvers en Stijn Van Hoye.

“De hoofdsponsors Thielemans & Co en De Hauwere vzw bleven op post maar we begroeten ook twee nieuwe Merchtemse gezichten, namelijk Ter Spelt Business Park en Alfagomma. Ook Steri-interieur, net als de vorige twee uit de Koeweidestraat, bleef aan boord.

De ambities zijn omzeggens dezelfde als vorig jaar. Ons laten opmerken in de regionale wedstrijden is belangrijk en als het mogelijk in Merchtem de wedstrijd eens winnen op 1 mei. Daar slaagden we nog niet in. En zou het ons niet lukken om ook eens een Belgische titel op de weg en/of in het tijdrijden te versieren met Wouters of Vandyck?” aldus Mannaert. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be