April is Maand van Markt in Grimbergen en Meise

Van 1 tot en met 30 april organiseren de 5 Vlaamse provincies de Maand van de Markt. Deze campagne zet in op het aantrekkelijker maken van de markt in een levendige handelskern. In Vlaams-Brabant doen 33 gemeenten mee. Daarbij ook de gemeenten Meise en Grimbergen.

“De lokale markten spelen een belangrijke rol in de uitbouw van een lokaal economisch beleid en het levendig houden van de handelskernen. Daarom ondernemen we een maand lang activiteiten die de aantrekkingskracht van de markt verhogen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “We zijn blij dat opnieuw 33 Vlaams-Brabantse gemeenten aan deze editie deelnemen. Ze vertegenwoordigen hiermee meer dan 70% van de gemeenten die een openbare markt organiseren in onze provincie.”

In Vlaams-Brabant nemen de volgende gemeenten deel aan de campagne: Aarschot, Asse, Beersel, Begijnendijk, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herne, Hoeilaart, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lennik, Leuven, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Pepingen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tremelo en Zaventem.

Tijdens de Maand van de Markt kunnen klanten via de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Marktbezoekers kunnen invulkaarten verzamelen door hun aankopen te doen op de markt. De invulkaarten worden verzameld in een box op de markt. Een onschuldige hand trekt meerdere winnaars. Wie meer aankoopt, ontvangt meer invulkaarten en maakt meer kans om een mooie prijs te winnen.

Consumenten kunnen ook via de gratis app ‘ikkooplokaal’ deelnemen. Het volstaat de QR-code bij de marktkramers te scannen. Een ludiek filmpje met Herman Verbruggen toont klanten hoe het moet.

De deelnemende gemeentes stellen zelf de prijzenpot samen. “Mede dankzij de steun van de provincie willen wij onze wekelijkse markt aantrekkelijker maken, voor jong en oud”, zegt Jorn Lathouwers, schepen van Meise.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise