Huis-aan-huisophaling: wat wijzigt er vanaf 1 januari?

Vanaf 1 januari wijzigen een aantal zaken. Zo wordt papier en karton voortaan op donderdag opgehaald en verandert de vaste ophaaldag van pmd naar vrijdag. We lijsten alle wijzigingen voor je op.

  • papier & karton: vaste ophaaldag verandert naar donderdag. Er zijn ophalingen om de vier weken.
  • pmd: vaste ophaaldag verandert naar vrijdag. De ophaling is nog steeds om de twee weken. Ook in het recyclagepark kan je met je pmd terecht op voorwaarde dat je deze in een pmd-zak aanbiedt. Wist je dat alle plastic schaaltjes en vlootjes in de pmd-zak mogen? Wassen of uitspoelen van de verpakkingen is in principe niet nodig, maar ze moeten wel goed geledigd zijn.
  • harde plastic (bijv. een emmer, een tuinstoel, plastiek speelgoed): breng je nog steeds naar het recyclagepark, maar is voortaan betalend (€ 26,52/m³). Info: https://www.intradura.be/nl/harde-plastic-sorteren
  • grofvuil: ophaling aan huis enkel nog na afspraak en op vier vaste zaterdagen per jaar. De eerste twee ophalingen vinden plaats op 28 januari en 29 april. Meer info.
  • kerstbomen: je kan je kerstboom elke donderdag in januari buitenzetten, op de dag van de gft-ophaling. Opgelet: enkel kerstbomen zonder pot en zonder versiering worden meegenomen.
Topartikels bij Goeiedag.be