Bebossing in Halle-Vilvoorde versterkt met 95,5 ha bosoppervlakte en 232 650 bomen

Uit een vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) gesteld aan minister Zuhal Demir (N-VA) blijkt dat in de regio Halle-Vilvoorde sinds oktober 2019 bijna 100 ha bosoppervlakte en 232 650 bomen zijn bijgekomen.

Halle-Vilvoorde is een gebied met veel dichtbevolkte gemeenten. Deze nieuwe bijkomende bebossing is een belangrijke stap in de richting van het versterken van natuur in Vlaanderen.

“Deze extra bebossing zal bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit, het behoud van biodiversiteit en het cre√ęren van recreatieve mogelijkheden voor de burgers. Ik hoop dat de bewoners van Halle-Vilvoorde veel van deze prachtige nieuwe bossen kunnen genieten”, aldus Inez De Coninck (N-VA).

Topartikels bij Goeiedag.be