Wemmel treedt toe tot Huisartsenwachtpost Noord-West-Brabant te Merchtem

De Huisartsenwachtpost Noord-West-Brabant, gelegen in de Maurits SacrĂ©straat 23 in Merchtem, werd vijf jaar geleden opgericht door de artsen van Asse, Grimbergen, Meise, Merchtem, Opwijk en de Saviowijk in Dilbeek. Vanaf 1 januari 2023 treden ook de artsen van Wemmel toe. Hierdoor zal de wachtpostregio uitbreiden naar 122 kmÂČ en meer dan 137.000 inwoners omvatten.

Mensen die nood hebben aan dringende medische hulp tijdens het weekend en op feestdagen kunnen beroep doen op de wachtpost door te bellen naar het nummer 1733. Na ingave van hun postcode worden ze doorgeschakeld naar het onthaal van de wachtpost. Vervolgens kunnen zij een afspraak maken om gezien te worden door Ă©Ă©n van de wachtartsen op de wachtpost. De wachtpost werkt enkel op afspraak, zodat het aantal zieken in de wachtzaal beperkt blijft en men snel kan geholpen worden. Enkel indien het niet mogelijk is om zich te verplaatsen, kan een arts langskomen voor een huisbezoek. Na consultatie of huisbezoek ontvangt de eigen huisarts een verslag van het gedane onderzoek door de arts van wacht.

Aan deze georganiseerde wachtdienst nemen een 80-tal artsen deel. Overdag zijn er drie artsen aanwezig en tijdens de nacht zijn dat er twee. De artsen worden bijgestaan door een onthaalmedewerker en een chauffeur. De wachtpost is doorlopend open vanaf 18u op vrijdagavond tot en met maandagmorgen 8u. Ook op feestdagen kunnen de patiĂ«nten er terecht vanaf 18u de dag voor de feestdag en dit tot 8u ’s ochtends de dag na de feestdag. (eb)

Meer informatie is terug te vinden op www.huisartsenwachtpostnwb.be

Topartikels bij Goeiedag.be