Eddy Cooremans ziet frietkot-op-postzegel-droom in vervulling gaan

Al jaren staat hij op de barricaden om de frietcultuur in België te verdedigen en promoten en nu ziet Eddy Cooremans nog maar eens een (friet)droom in vervulling gaan. In augustus brengt Bpost immers vijf postzegels uit met daarop afbeeldingen van frietkoten. De Merchtemnaar, die al alles verzamelt wat maar enigszins betrekking heeft op de gouden aardappelstaafjes, krijgt er in de zomer iets bij om aan zijn collectie toe te voegen.

“Al jaren hoopte ik hierop en nu viel dat plots uit de lucht,” verteld Eddy. “Het Verbond van Belgische Frituristen (Navefri) kreeg de vraag van Bpost en voorzitter Bernard Lefèvre stuurde die mensen naar mij en het Frietmuseum in Brugge voor foto’s. Die werden na een hele selectieprocedure ook gevonden. Vijf verschillende frietkoten werden gekozen waaronder onder meer eentje uit Luik en Brugge. Eind november werd de postzegelcollectie voor volgend jaar voorgesteld, waaronder dus ook deze zegels. De lancering van dit vel in onvervalste frietkotvorm is voorzien in augustus 2023.” En of Eddy Cooremans daar blij mee is! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be