“Grazie Maestro” Dirigent Roland Van Buggenhout neemt afscheid van Euterpe

Op zaterdag 22 oktober hanteert Roland Van Buggenhout (72) een laatste keer het dirigeerstokje bij Brassband Euterpe Merchtem, een muziekvereniging die 43 jaar geleden zelf oprichtte. Euterpe telt zo’n 35 muzikanten op volle sterkte en die mannen en vrouwen toverden de voorbije weken de beste noten uit hun instrument op de repetities die het afscheidsconcert voorafgaan.

“Eigenlijk wilde ik altijd stoppen in het jaar dat ik 70 zou worden. Corona stak er echter twee keer een stokje voor,” aldus Van Buggenhout. “Deze keer zal het toch wel lukken zeker? De 22ste oktober is in feite mijn voorlaatste als dirigent want men vroeg mij om een beoordelingsconcert, dat weldra volgt, ook nog in goede banen te leiden. Maar dan is het definitief gedaan.”

“Het is wel geweest,” aldus de Meisenaar, die in Grimbergen een muziekwinkel uitbaat. “Ik kende als dirigent een topcarrière en versierde heel wat titels. En wat ik nu ga doen? Boeken lezen en nog eens boeken lezen, aan 150km per uur!”

Roland laat zijn baby niet zo maar achter want BBE komt onder de hoede van zijn zoon Bart, die zelf al een tijdje bij de Brassband Euterpe speelt. Het afscheidsconcert gaat door in Zaal Harmonie te Merchtem en wordt gepresenteerd door Stien Michiels. Kaarten kosten 15 euro in voorverkoop (3 euro meer aan de kassa) en er is ook nog een afterparty. Grazie Maestro begint om 20 uur. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be