Nieuwe priester in Pastorale Zone De Bron

Met Filip De Rycke (°1977), Antwerpenaar van geboorte, heeft de Pastorale Zone De Bron een nieuwe herder. Hij zal voortaan waken over de mensen van Merchtem, Mollem en Bollebeek.

De Rycke bracht ondertussen de helft van zijn leven door in Nederland. Hij volgde zijn priesteropleiding in ’s Hertogenbosch en werd priester gewijd in Wamel op 23 juni 2001. Hij werkte vervolgens in verschillende Nederlandse dorpen. De Rycke was ook vijftien jaar docent en rector aan het Sint-Janscentrum in Den Bosch. Daar zorgde hij voor de vorming en navorming van priesters, diakens en catechisten.

Na een kwarteeuw Nederland is hij nu teruggekeerd. Hij kijkt er naar uit om al de mensen van de zone persoonlijk te leren kennen. Bij de Pastorale Zone De Bron zal hij gesteund worden door domeinbegeleiders Hedwig en Willy Dours, Patrick Sonck en Anne Deconinck alsook diaken Bruno De Cuyper. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be