Inner Wheelclub Gaasbeek viert 10de vrouwenavond in salons Waerboom

Inner Wheel is een vrouwelijke serviceclub met 100.000 leden wereldwijd. België telt 77 clubs met sociaal bevlogen dames.

In het Pajottenland is Inner Wheelclub Gaasbeek al meer dan 40 jaar aktief.

Onlangs werd door hen in Salons Waerboom in Groot- Bijgaarden hun 10de “Vrouwenavond” georganiseerd.

Het sociaal doel dat dit keer door hen werd gesteund was TOPAZ ,een acroniem voor: (T)huis voor Oncologie en Palliatieve Zorg- Topaz verwelkomt zijn “gasten” in een huiselijke sfeer terwijl ze daar de nodige zorgen krijgen zowel lichamelijk als geestelijk.

Ook hun mantelzorgers kunnen op de psychologische hulp van de vrijwilligers van Topaz rekenen. Bovendien kunnen ze tijdens het verblijf van hun geliefden in het dagcentrum even opnieuw op adem komen.

Voor de “gasten” van Topaz en hun begeleiders werden er tijdens deze avond fondsen geworven om hun verblijf in het centrum in Wemmel nog aangenamer te maken en de accommodatie nog comfortabeler in te richten.

Op deze feestelijke 10de “Vrouwenavond” schoven 140 dames van over het ganse land aan.

Samen genoten ze die avond van een verzorgd souper dat gevolgd werd door een gesmaakte causerie met als gastspreker de tot nog toe sympathiekste Waal van ons land nl. Christophe Deborsu.

Met “goede dag, bonjour” maakte hij op een luchtige manier duidelijk waarin Walen en Vlamingen van mekaar verschillen en ook hoe gelijkend ze zijn. Vandaag zijn er minder “gemengde” huwelijken (zoals het zijne). Wallonië heeft ook voor Vlamingen nog altijd heel veel troeven.

Vandaar zijn oproep tot jonge dynamische ondernemers om in Wallonië hun kans te wagen. Industrieterreinen, bouwgrond, werkkracht alles ligt er klaar. Starten is in Wallonië gemakkelijker dan om het even waar en het leven is er goedkoper.

Wanneer we dromen van vakantie moeten we eigenlijk niet ver reizen. Het toeristische aanbod van Wallonië is enorm ; skiën, langlaufen, zeilen, duiken, fietsen, mountainbiken, wandelen, de lijst is nog veel langer.

Zo eindigde deze feestelijke avond met een uitnodiging om zeker bij een volgende vakantie Wallonië op de wenslijst te zetten. Het is vlakbij vandaar ook ecologisch een pluspunt.

Topartikels bij Goeiedag.be