Politie organiseert vanaf vrijdag “weekend zonder alcohol achter het stuur”

Vrijdag om 18 uur gaat de dertiende editie van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur van start’. Tot en met maandag 24 januari om 6 uur zal de federale wegpolitie samen met 145 lokale politiezones alcoholcontroles houden op alle wegen en autosnelwegen in het land.

Het doel van de actie is weggebruikers sensibiliseren rond het gevaar van alcohol achter het stuur. In 2020 vonden in ons land per dag gemiddeld twaalf ongevallen plaats met een bestuurder onder invloed van alcohol. 

Tijdens de vorige editie, in juni werden bijna 200 rijbewijzen ingetrokken voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs. In totaal werden 18.371 automobilisten gecontroleerd. 2,83 procent van hen had meer alcohol in het bloed dan toegestaan (0,5 promille).  

Topartikels bij Goeiedag.be