27.000 besmettingen per dag, meer dan de helft van Belgen kreeg al boostershot

Het aantal coronabesmettingen blijft flink stijgen, met 33 procent tot bijna 27.000 gevallen per dag. Het aantal pati√ęnten op intensieve zorg blijft net onder de 400. Meer dan de helft van de mensen in ons land (51 procent) kreeg intussen een boosterprik. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano.

Tussen 8 en 14 januari werden elke dag gemiddeld 26.908 nieuwe besmettingen bevestigd in ons land. Dat is een stijging in het weekgemiddelde met 33 procent tegenover de week voordien (1 Р7 januari). Opnieuw een forse stijging, maar minder snel dan de voorbije dagen.

Tussen 8 en 14 januari werden gemiddeld 87.000 tests per dag uitgevoerd, 10 procent meer dan de week ervoor. De positiviteitsratio is gestegen tot 33 procent (+6,8 procent). Dat betekent dat 1 op de 3 geteste mensen ook effectief besmet blijkt.. 

Het reproductiegetal in diezelfde periode lag op 1,10 (2 procent hoger dan een week eerder). Bij een cijfer boven de 1 groeit de pandemie, bij een cijfer onder de 1 krimpt die. 

Er worden nu per dag¬†gemiddeld 205 pati√ęnten met het coronavirus opgenomen¬†in het ziekenhuis.¬†Gisteren meldden de Belgische ziekenhuizen¬†een bezetting van 2.323 coronapati√ęnten, 18 procent meer dan een week geleden. ¬†396 personen zijn¬†opgenomen op¬†intensieve zorg, 10 procent minder dan een week geleden.

Tussen 8 en 14 januari overleden dagelijks gemiddeld 21 mensen aan de gevolgen van COVID-19, 14 procent meer dan in de week ervoor. In totaal zijn er in Belgi√ę al 28.668 corona-overlijdens te betreuren.  

Topartikels bij Goeiedag.be