De zomer van de zware voet

In de zomerperiode deed de verkeerspolitie van de zone AMOW op verschillende plaatsen en verschillende tijdstippen controle op het naleven van de snelheidsbeperkingen. Over het algemeen toonden de bestuurders zich erg gedisciplineerd. Toch werden een aantal snelheidsduivels betrapt die twee- tot driemaal de maximum snelheid met hun voertuig wisten te halen. Een kort overzicht. Noot: wanneer er twee maal een maximum gemeten snelheid staat dan betekent dit dat er ook twee maal werd gecontroleerd.

Merchtem

Brusselsesteenweg (70 km/uur) : maximum gemeten snelheden 122 en 106 km/uur

Brusselsesteenweg (50 km/uur) : 92 en 110 km/uur

Nieuwelaan (50 km/uur) : 95 km/uur

Krekelendries (30 km/uur) : 64 km/uur

Dries (30 km/uur) : 63 en 69 km/uur

Dendermondestraat (30 km/uur) : 70 km/uur

Mieregemstraat (30 km/uur) : 74 km/uur

Opwijk

Steenweg op Aalst (50 km/uur) : 108 en 145 (!) km/uur

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk