Coronacijfers stijgen met 46 procent op een week. Meer dan 3000 nieuwe besmettingen per dag. 900 mensen in het ziekenhuis.

De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Er zijn nu gemiddeld 3.010 bevestigde besmettingen per dag, 46 procent meer dan een week geleden. Voor het eerst sinds begin mei stijgt het aantal bevestigde besmettingen boven de 3.000. Er worden elke dag gemiddeld 73 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Elke dag zijn er gemiddeld 11 overlijdens.

In de week van 9 tot en met 15 oktober werden iedere dag gemiddeld 3.110 nieuwe besmettingen geregistreerd. Een stijging met 46 procent in vergelijking met vorige week. Het aantal bevestigde besmettingen stijgt voor het eerst sinds vijf maanden weer boven de 3.000 .

In de week van 12 tot en met 18 oktober werden dagelijks 73 mensen in het ziekenhuis opgenomen.

Er liggen nu 914 covidpatiënten in de ziekenhuizen, 23 procent meer in vergelijking met een week geleden. Dat is het hoogste aantal in vier maanden (888 op 8 juni). 229 van hen liggen op de afdelingen intensieve zorg, 16 procent meer in vergelijking met een week geleden.

Tussen 9 en 15 oktober overleden elke dag gemiddeld 11 mensen per dag aan de gevolgen van een coronabesmetting, dat is 29 procent meer in vergelijking met een week eerder (2 – 8 oktober). Sinds het begin van de pandemie zijn in ons land reeds 25.780 overlijdens door corona geregistreerd.

Topartikels bij Goeiedag.be