Politiediensten AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) vinden drugs en wapens bij huiszoeking.

De lokale recherche van de PZ AMOW (ASSE-MERCHTEM-OPWIJK-WEMMEL) heeft dinsdagavond een man die verdacht wordt van de verkoop van verdovende middelen kunnen arresteren. Bij een huiszoeking werd ongeveer 100 gram drugs gevonden, een wapen en cash geld.

Er werd enkele weken geleden een onderzoek opgestart, nadat men informatie kreeg dat vanuit een woning in Wemmel drugs zou gedeald worden. Buurtonderzoek wees een komen en gaan uit van personen die voor korte periode de woning betreden, en een van de bewoners was reeds gekend voor drugsfeiten. Hij wordt ervan verdacht niet alleen druggebruikers uit onze regio, maar ook vooral uit het Brusselse, te bevoorraden.

De speurders vielen dinsdagavond binnen in de woning. Met de hulp van een drugshond die ter beschikking was gesteld door de PZ AALST, werd de woning doorzocht. De politie trof ongeveer 80 gram cocaïne, wat hasjiesj, een precisieweegschaal, een vuurwapen, een boksijzer en cash geld aan.

Beide bewoners werden gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket, dat na verhoor besliste om de 43-jarige hoofdverdachte R.P. te laten voorleiden bij de onderzoeksrechter. Hij werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor de verkoop van verdovende middelen, in het kader van een vereniging.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk