Gembada gaat er weer tegenaan

Corona, alweer, heeft de meisjes en jongens van Gembada maar slechts tijdelijk kunnen verhinderen hun geliefde hobby – dansen – uit te oefenen. Stilaan komt er een einde aan de online danslessen en kunnen de verschillende leeftijdsgroepen, verdeeld in veilige bubbels, weer live hun dansmoves inoefenen.

“Voor onze ongeveer 110 leden zijn de trainingen en optredens zeer belangrijk. Corona heeft ons belet om op te treden maar onze lessen zijn gewoon blijven doorgaan, ook al was het online,” zegt secretaris Christel Assez. “Maar nu gaan we er weer volop tegenaan”. Ook de Laura’s, Laura Van Den Eynde en Laura Huygh, die de artistieke leiding hebben, zijn blij dat ze weer live aan de slag kunnen met de dansers. (Lees verder onder de foto’s)

De groep juniors 2
De groep LS

Wij gingen een kijkje nemen in de sporthal waar de groep Juniors 1 (3de en 4de leerjaar) en de groep Juniors 2 (5de en 6de leerjaar) al vlijtig aan het oefenen waren. Op de binnenkoer van WZC Ter Stelten was op hetzelfde moment de groep LS (1ste tem 3de middelbaar) op post. Zij oefenen daar wekelijks en hebben er een dankbaar publiek bij, namelijk de bewoners van het rusthuis. Ook de groep HS (vanaf 4de middelbaar) oefent wekelijks op deze locatie.  Normaal gaan de danslessen door in de turnzaal en het atrium van de Plataan, maar door de huidige coronamaatregelen moesten wij zoeken naar een tijdelijke andere locatie.   

“Ons allereerste zomerkamp zal plaatsvinden in de gemeentelijke feestzaal in Brussegem, van 2 tot 6 augustus, en onze vierjaarlijkse show is uitgesteld tot de omstandigheden beter zijn. Voor onze dansgroep zijn de optredens natuurlijk de kers op de taart voor hun vele inspanningen, maar in deze corona-tijden primeert de veiligheid van onze dansers en is het nog koffiedik kijken wat de lokale kermissen betreft. Jammer genoeg is ook ons 2-jaarlijks weekend al tweemaal uitgesteld door corona,” zegt Christel Assez.

Ook voorzitter Inge Depril, penningmeester Stefaan Van Den Eynde en technieker Hans Van De Voorde  kijken alvast uit naar optredens en evenementen.

Nieuwe inschrijvingen mogelijk vanaf september 2021.

Info over Gembada op www.gembada.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk