Stroomversnelling vaccinatiecentrum sportloods Asse ingezet. 40,83 procent van de volwassenen heeft eerste prik gekregen.

De vaccinatiegraad in Asse zit nog niet op kruissnelheid. Voor het Pinksterweekend stond Asse op de website van laatjevaccineren.be nog als vierde laatste van heel Vlaanderen maar afgelopen weekend werd al een forse inhaalbeweging gedaan. De sportloods is volledig afhankelijk van het leverschema van de toegewezen vaccins door het federale agentschap.

Volgens de laatste cijfers op de website www.laatjevaccineren.be heeft in Asse momenteel 40,83 procent van de volwassen bevolking een eerste coronavaccin gekregen.

De grafiek bij dit artikel toont de preallocatie van vaccins voor het vaccinatiecentrum van Asse (Sportloods). De sportloods in Asse is het vaccinatiecentrum voor alle inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk en hangt af van ELZ Amalo. Deze cijfers zijn preallocaties, d.w.z. het aantal vaccins die volgens het geplande leverschema toegewezen worden aan het vaccinatiecentrum van Asse. Deze zijn steeds onderhevig aan schommelingen en kunnen op elk moment bijgestuurd worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk