Politie controleert op ‘killers in het verkeer’ en stelt 23 inbreuken vast

Agenten van de lokale politie TARL hebben afgelopen weekend op hun grondgebied een verkeersactie gecontroleerd met aandacht voor ‘killers in het verkeer’ zoals alcohol- en drugsgebruik, het niet-dragen van de gordel of gsm-gebruik aan het stuur.

Zaterdag werd er gecontroleerd ter hoogte van de Assesteenweg in Ternat. Van de 24 gecontroleerde bestuurders bleek niemand dronken. Drie bestuurders droegen hun gordel wel niet correct en drie bleken hun gsm achter het stuur te gebruiken. Voorts waren er nog inbreuken met betrekking tot de kentekenplaat, het rijbewijs, de boorddocumenten of de verzekering. Ook in Liedekerke werd er zaterdag gecontroleerd ter hoogte van de Steinfurtdreef. Twee bestuurders bleken dronken te zijn, een was onder invloed van drugs. Een persoon droeg de gordel niet correct. Er werden ook overtredingen vastgesteld voor het niet in orde zijn met de boorddocumenten.

Op zondag verplaatsten de controles zich naar de Ninoofsesteenweg in Roosdaal en de Brusselbaan in Affligem. Op de eerste locatie bleek niemand dronken maar werden er wel vijf personen betrapt met hun gsm achter het stuur. Een persoon droeg geen gordel en twee motorrijders droegen niet de juiste kledij. Ook hier waren overtredingen met betrekking tot de boorddocumenten. In Affligem tot slot bleek niemand dronken achter het stuur te zitten maar werden er wel vijf chauffeurs met hun gsm achter het stuur betrapt. Verder stond een bestuurder geseind in de politionele databank met ontzetting van het recht tot sturen. De betrokkene zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.

Topartikels bij Goeiedag.be
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!