Online club voor alternatieve wandel- fiets en looproutes in de Vlaamse Rand

Jeroen Tiebout lanceert de nieuwe club ‘Randsporters’ op de populaire sportapp Strava: een online ontmoetingsplek waar lopers, fietsers en wandelaars hun favoriete routes in de Vlaamse Rand kunnen uitwisselen. “We kunnen elkaar nieuwe trajecten leren kennen. Zo moedigen we elkaar aan om meer buiten te komen en te bewegen”, zegt de initiatiefnemer. “Een win-win, vol nieuwe ontdekkingen in de mooie Vlaamse Rand”.

Sinds de start van de coronacrisis zijn veel Vlamingen meer gaan bewegen. Uit een onderzoek van het Leuvense Onderzoeksplatform Sport en Het Laatste Nieuws blijkt dat 58% van de mensen die voor de coronacrisis niet sportief actief waren nu wel meer sporten. Toch is het niet altijd makkelijk. 75% van alle sportende Vlamingen mist de sportbeoefening van vroeger, vooral dan het sociaal contact met andere sporters. De helft van alle sportievelingen ervaart de sluiting van veel sportinfrastructuur als een echte hindernis.

Lokale sportieveling Jeroen Tiebout wil mensen stimuleren om te blijven bewegen. Op 6 april, de Internationale Sportdag van de Verenigde Naties, lanceert hij de nieuwe club ‘Randsporters’ op de populaire sportapp Strava. Iedereen met de Strava-app kan zich geheel gratis lid maken van ‘Randsporters’. Zo deel je al je loop-, fiets- en wandelroutes met de andere leden van de groep en inspireer je andere Randsporters om hetzelfde traject te volgen. Een eenvoudige en aangename manier om beweegtips uit te wisselen.

“Niemand kent alle routes in onze mooie streek, maar samen komen we wel een heel eind”, zegt Tiebout. “Als amateurloper weet ik hoe leuk en motiverend het is om op een zondagochtend een nieuwe route te leren kennen. Met de online club ‘Randsporters’ wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om de Vlaamse Rand op een leuke en sportieve manier te ontdekken. Er is nog zoveel onbekend sportterrein in onze mooie streek! Sporten is in coronatijden vaak een eenzame bezigheid, maar via deze weg blijven we virtueel met elkaar verbonden’.

Word snel lid via https://www.strava.com/clubs/randsporters 

Topartikels bij Goeiedag.be