CORONA UPDATE (8 AUGUSTUS) – Ninove-Denderleeuw goed bezig!

Goed nieuws meedelen inzake corona houdt risico’s in, want een situatie vandaag kan er morgen reeds heel anders uitzien. Maar uit de gegevens van Sciensano blijkt  toch dat onze regio (Ninove-Denderleeuw) het er de laatste dagen helemaal niet zo slecht vanaf brengt. De dato 8 augustus zitten maar liefst 232 gemeenten in ons land boven het alarmpeil van 20 officieel vastgestelde besmettingen op 100.000 inwoners.

Er wordt steeds verrekend naar een schaal van 100.000 inwoners, om geen appelen met citroenen te vergelijken. Dat houdt uiteraard risico’s in, want – zeg maar – een gemeente met 5.000 inwoners waarvan amper één (1) koppel besmet raakt, zit meteen al aan 40 besmettingen op 100.000 inwoners en dus boven het alarmpeil!

De stad Ninove heeft enkele dagen boven het alarmpeil gezeten, maar die fase lijkt nu voorbij. Ninove telde de voorbije week vier besmettingen, wat het aantal brengt op 10 besmettingen op 100.000 inwoners. Denderleeuw telde zero besmettingen! Ook Roosdaal en Affligem bleven onder het alarmpeil. Liedekerke telde 4 besmettingen en zit dus meteen – met 30 besmettingen op 100.000 – boven het alarmpeil.

Lichte versoepeling

De gemeente Denderleeuw liet inmiddels de algemene mondmaskerplicht op haar grondgebied lichtjes aanpassen. Een mondmasker dragen is niet langer verplicht voor wandelaars in het openkoutergebied van Iddergem, Welle en Denderleeuw, en het natuurreservaat De Wellemeersen. De sociale afstand van 1,5 meter moeten wel steeds worden bewaard. “Onze regio doet het goed tot relatief goed”, zegt waarnemend burgemeester Jan De Nul. “Daar zijn we dankbaar voor.”

Topartikels editie Ninove-Dender