Goeiedag radio 2.0 online te beluisteren

Cultuur minister Sven Gatz (VLD) besliste om vanaf begin 2018 om drie van vier radiofrequenties van Goeiedag radio niet te verlengen. Hierdoor verloor Goeiedag in een klap zijn zendsites in Opwijk, Asse en Galmaarden. Enkel in Aalst haalde Goeiedag nog een nieuwe radio erkenning binnen. Al snel rezen er vragen over de manier waarop de dossiers administratief werden afgehandeld. Bovendien waren er sterke vermoedens en aanwijzingen van politieke tussenkomst en lobbywerk van VLD figuren uit Merchtem voor de toewijzing van de frequentie in Opwijk. Niet toevallig verhuisde de frequentie van Goeiedag Opwijk naar Familie radio Enjoy uit Merchtem. Een nobele onbekende zonder enige relevante radio ervaring.

Goeiedag liet het hier niet bij en trok daarom tegen deze beslissing naar de Raad van State. Al snel leidde dit tot de volledige vernietiging van het radiofrequentieplan van de Vlaamse regering door de Raad Van State. Dit betekende niet meer of niet minder dan geen enkele van die zenders nog uitzendrechten had. De minister wist dit besluit van de Raad van State echter nog te omzeilen door snel en herstelbesluit te bekrachtigen.

Maar ondertussen loopt er ook nog steeds een procedure ten gronde met betrekking tot de toewijzing van de radiovergunning in Opwijk. In totaal lopen er voor de Raad Van State maar liefst 41 klachten tegen het radiofrequentieplan van Minister Sven Gatz en zijn kabinet, waaronder  dus ook die van Goeiedag Radio (Spits Fm). Net als de andere aanklagers argumenteerde Goeiedag Radio dat er bij de toekenning van zendvergunningen gewerkt werd met dossiers die fouten en onrealistische cijfers en zelfs ronduit leugens bevatten. Bovendien zijn er meerdere aanwijzingen dat er met twee maten en gewichten werd gehandeld. Ondertussen werden de argumenten voor de vernietiging van de toekenning al tot twee keer toe als gegrond aanzien door de Raad Van State. De eindbeslissing van de Raad van State wordt vrij kortelings verwacht.

Dat geeft dus mogelijk een nieuwe kans aan Radio Goeiedag. In afwachting van de definitieve beslissing van de Raad Van State kan u nu reeds online luisteren naar Goeiedag 2.0 via onze stream: http://live.stadsradiogoeiedag.be/

Topartikels bij Goeiedag.be